Omskärelse-aldrig

Folkpartiet lägger fram förslag om "omskärelse under ordnade förhållande" Tortyr under ordnade förhållande vore en bättre beskrivning. Obegripligt att det tycks vara helt i sin ordning att svika barn i detta fall små gossebarn som inte har bett om att på grund av föräldrarnas religiösa upp fattning utsättas för till synes obeskrivlig smärta. Var går gränsen för samhällets intrång i enskilda familjers liv? Risken att om- skärelsen sker på medicinskt klandervärt sätt med konsekvenser för den lille pojken är beklagansvärt men ger inte anledning till att omskärelse ska ske inom sjukvården med allmänna medel.Skamligt.

Vem kommer först i kön?

Vems vårdbehov gäller.Vem ska först till operation. 80 åriga Axel eller 50åriga Karin?Eller kan man operera sig i Hamburg?Kan man betala själv när man väntat länge? Får man tillbaka pengarna från försäkringskassan eller?Och hur är det med medicinen-får den kosta hur mycket som helst?Och ska man kunna hämta ut den på MAXI-för det är väl fortfarande doktorn som skriver ut den? Vi har haft dialogmöte med människor från olika kommuner i Skåne nu senast i Trelleborg. Diskussionens vågor gick höga. Men minsann de var inte lägre på en rad privata middagar.

Polisen

Polisen i Malmö har aldrig haft så mycket åtaganden som denna vår. Rosengård, Tennisen Sverige-Israel,Demonstrationer mot och för, inte bara i Malmö utan också kommendering i Lund i dag med Husockupation.Internationella och nationella konferenser att skydda och bevaka. Inte bara stenarna har haglat. Glåporden har fallit som spöregn. Vem vill vara,vem orkar vara polis? Polisnämnden i torsdags gav massvis med information men inget mandat för nämnden att agera i minsta lilla riktning. 34 ungar i Rosengård har i alla fall överlämnats till sociala myndigheten. Överlämnats till vad? Många år i socialnämnden med lång erfarenhet om socialens begränsningar kan göra vem som helst uppgiven. Stenkastarna är fortfarande inte tillräckligt identifierade! Polisen själv,som slänger ur sig uttryck som skadat hela kåren mer än något annat är fortfarande bara omplacerade! Juni,juli och augusti kan bli jobbiga månader i Malmö.

Femklövern

I Ystad samlades den borgerliga majoriteten i Regionfullmäktige Region Skåne i måndags.Femklövern kallad i dagligt tal, m. fp,kd,c och så mp. Miljöpartiet är borgeligt i Kristianstad och tillhör vänsterkartellen i Malmö. Det gör,att de med samma politik kan man anta, tillhör beslutande församlingar på båda ställena Politik är det omöjligas konst. Alldeles bortsett från detta fanns mycket matnyttigt på dagordningen. Ingrid Bengtsson Rijavik berättade enkelt och kunnigt om Regionens ekonomiska situation.Ingen gjorde vågen. Situationen är besvärlig. Sjukvård är personalkrävande och ska så vara. Hälsovalet, än i sin linda, håller oss alla mycket engagerade. I senare partivisa gruppmöte saknades inga förslag på hur ekonomin skulle kunna bli bättre. Länge diskuterades också med rätta det stora manfallet på senaste Regionfullmäktige.

Marilyn

I olika upplagor,båda mycket mycket bra. Intiman och Verkstan berättar om hennes livsöde som fångar och berör. Mest kvinnor i publiken-alla vi som läst Blondi en tegelstensroman-med god behållning. Norma Mill ständigt sökande efter kärlek- att bli älskad för sin egen skull,inte som sexobjekt.

Mustaschkampanjen

Besökte PRO SYDS patientörening härförleden. Patientföreningen riktar sig till män som fått diagnosen prostatacancer. Vilka gubbar! generöst berättade de om sin egen prostatacancer,olika behandlingsmetoder och framför allt vikten av att hålla koll på sitt PSA-enkelt prov som vårdcentralerna ska kunna hjälpa till med. 10000 män får varje år veta att dom drabbats. 3000 dör av sjukdomen. Kampanjen är superviktig. Mycket forskning återstår. Till det behövs pengar. Nu hoppas man få lika stor genomslag med den som Rosa Bandet fått för kampen mot bröstcancer.

Vad tycker ni

om starten av HÄLSOVALET frågade Maija(s)och jag ett antal morgonstressade något morgontrötta personer som passerade Södertull i Malmö. Svinkallt var det dessutom. Flertalet var nöjda med infon som getts i media,brev,reklam osv. Ett fåtal hade bytt vårdcentral och hade inte för avsikt att göra det längre fram heller. Vi får ser. När det satt sig.Nu är i alla fall denna mandatperiods stora förändringsjobb i gång.

Sen då

när fanorna vikts ihop,orden och överorden staplats på varandra,"upp till kamp" tystnat,lojaliteten prövats,egenintresset skördat nya lagrar-vad blir det sen för ett sargat parti som fortfarande inte förstått att året heter 2009. Malmö 2 maj 2009

Inte visste jag

att så många besökte Blondinmormor och observerade att hon försvunnit. Så hemskt att bli utraderad Så hemskt att inget begripa Har förstått att det är krångligt att kommentera. Det ska min läromästare GRY och jag fixa till snart. Vad allt hinner inte att hända under 14 dagar Kolla i agendan Spännande konferenser i Stockholm om VÅRDVAL och MEDBORGARDIALOG Patietntföreningsbesök-det återkommer jag till-så viktigt och så lärorikt Och så kulturen. Behöver inte se om PARISERLIV,inte heller filmen Hunger, möjligen Maria Stuart.

Ett klick

och BLONDINMORMOR försvann i cyberrymden.Blogg.se fantastiska tekniker lyckades fånga upp Blondinmormor och återföra henne.

RSS 2.0