En härlig begravning

med mycket sång,dragspel med danslåtar,inga blommor,det gamla sängtäcket som bårtäcke och absolut inte tre skovlar jord. Efter 94 år på denna jord är det tillåtet att bestämma hur man vill ha sin begravning.
I en pärm "min begravning" stod alla önskemål. Det enda tveksamma var hur önskan om utomhusbegravning skulle kuna genomföras i slutet på oktober. Dagen började med tät lågliggande dimma.Billingen var helt täckt,regnet låg i luften Och se- när vi alla samlats kring kistan ute på kyrkogården bröt den härligaste höstsolen fram och Warnhems gamla klosterkyrka fick guldton. Vilken dag. Dottern fick hålla det enda tillåtna talet vid graven och bästa väninnan fick ge röst till talet som regissören själv skrivit- ett glatt och innerligt tal med tack till alla som kommit för att säga hej då. Med "hej då" slutade också prästen(en kvinna så klart) sitt tal.
Om man nu inte bara tror, utan är övertygad om,inte bara ett liv utan flera blir det just en härlig begravning!!
Löftet till dottern"jag ska börja med datorn så fort jag dör så att jag hinner lära mej"kommer hon säkert att hålla.

Öråd

eller moderatstämma? Att väljas och bli bortvald. Undrar hur många som egentligen avstår från att kandidera bara för att inte utsättas för andras offentliga omdömen grundade på vad??Nog borde det finnas bättre sätt att kunna ta fram de bästa av de bästa.
 Har för första ggn varit ledamot i rekryteringskommitterna till riksdag och region.Nya kunskaper minnsann, men det ger mej inte anledning att göra vågen. Hur har jag kunnat bli så bra placerad på listorna i kommun och region genom åren? Hur har det pratats om mej? Gott? Ont? Ibland är  det klart bra att inte veta och lite får man stå ut med för att vara delaktig i politiken som är till övervägande del spännande,givande och intressant.
Så mycket enklare det är att gratta dom som lyckats ta sig in på listorna till riksdag och region så mycket svårare att trösta de som förlorar sina platser ofta bara på grund av slump.
Det behövs 4 års utbildning för politiskt uppdrag- konkret avläsbart och praktiskt. Kandidatvärvning ska börja i början av en mandatperiod inte i slutet. förmågan att föra ut budskap,ha medborgarkontakt,skriva,tala inför publik ska prövas kontinuerligt. Det här ska jag tänka närmare på.

Tiden rusar

hjälp jag hinner inte med.Kollar i min agenda. Spännande sammanträden. Nytt underbart litet barnbarn.Rockopera i Stockholm-strålande. Mycket teater i Malmö. Middagar lite hit och dit.
Återkom från Istanbul i går och se det var riktigt riktigt roligt med många skratt och många moskeer.
8 goda vänner. Fyllda av hänsyn och omtanke om varandra.Men visst händer det som inte får hända.
En av oss trodde sig kunna åka på gammalt pass men si det gick inte. Det blev Kastrup tur och retur med snabbtur till polisen  för ett provisoriskt pass och sen ett kvällsplan till Istanbul där vi kunde återförenas vid första dagens frukost. En av oss tappade värdefull wisky-en hel liter i ankomsthallens stengolv och en annan flög handlöst till marken en annan kväll. Istanbul är inte hadikappvänligt om nån nu trodde det. Stenkastare har massvis med material alla stenar verkar ligga lösa.
Missa inte turkiskt bad-överviktiga kvinnor i bikini skrubbade och skjölde-vi njöt. Böneutropare var idoga   minst 6-7 ggr per dag genljöd klagosången som vi föv också fick oss till livs i en föreställning som inte var magdans precis.

RSS 2.0