Tack för påminnelsen

ni som läser Blondinmormor. Frånvaron på bloggen hör ihop med nov/dec intensiva schema.Men det är egentligen en svag ursäkt. Man hinner allt om man lär sig prioritera.Basta.


Här lite tankar som Sydsvenskan nobbade!! 

Man blir inte rik på politik men man blir rik på möten med människor. Just i dagarna upphör många politiska beredningar, nämnder och styrelser som varit  sammansvetsade arbetsgrupper under de senaste fyra eller åtta eller fler år.  Många har själva valt att sluta andra har inte återvalts eller har sökt sig till ett annat politikerområde.

Det är inte politiker som skiljs åt .Det är oftast vänner som med stort engagemang och samhällsintresse skiljs åt. I många ofta långa sammanträden har vi lyssnat på varandras argument och förslag för de ärenden och krav på ställningstagande som lagts fram för oss.

Oavsett om det gäller barnomsorg,sjukvård,kollektivtrafik,äldreomsorg,organisationsfrågor,byggnadsärenden kräver frågorna ett svar. Inte alltid har kilovis av handlingar varit lättillgängliga de kräver lång tids inläsning .Ingen fritidspolitiker väljer politisk aktivitet för ersättningens skull. Timpengen är låg .Belöningen ligger i närheten till frågor som är viktiga och inte sällan livsavgörande för många. Delaktighet, avväganden och respekt för andras åsikter bär politiken. Jag är övertygad om att det absoluta flertalet politiker oavsett partifärg delar min uppfattning även om vi uttrycker den olika. Med detta sagt måste jag ändå ställa mej frågan varför det politiska arbetet möts med så lite respekt och intresse men med dessto mer ifrågasättande

Elisabeth Elgh(M)

  

 


RSS 2.0