Onödigt lång tid

mellan val och val av ny besättning i styrelser och nämnder.
Det mesta går på halvfart m.u.t av valberedningar där luften oftast ligger tät i val och avvaktan på ny fyra års besättning.
Valanalyser avlöser varandra oftast i ett samfällt hurra hur bra allting gått även när det är långt ifrån sanningen.
Ingen hade väntat något annat än att de rödgröna efter valet skulle vara trötta på  sitt samarbete och lösa upp det med mer eller mindre krystade förevändningar.T.o.m en moderat kan inse fasan för en tänkande socialdemokrat att rösta på sitt parti och få en kommunist i knäet inte mycket bättre med alternativet en bakåtsträvande miljöpartist i knäet.
 

Förslag från (S) som bemöts av mej

5 är bättre än 10

Efter åratals diskussion om stadsdelsnämndernas vara eller icke vara tycks i vart fall socialdemokraterna   inse att bäst före datum för stadsdelsorganisationen har gått ut.

Vår uppfattning att hela städer är bättre än delade har vi hävdat i varje årlig budget.

Alla vet vid det här laget att sjävförsörjningsprincipen råder i varje stadsdel.

”Egna” gamla och barn får vård och omsorg i  sin stadsdel-inte i grannstadsdelen

Går stadsdelsgränsen tex mellan Husie och Rosengård så är det den som gäller –ingenting annat.

Därför har äldreboenden  lagts ner om överkapacitet av äldreplatser i den egna stadsdelen stod för dörren samtidigt som bristen av platser i grannstadsdelen var uppenbar.

 Samma situation har rått inom barnomsorg och skola. Närhetsprincipen har omhuldats.

 Avtal med vårdenheter som inte är kommunens gäller för den stadsdel som tecknat avtalet inte för den som önskar platsen.  Det fria vårdsökandet är i Malmö en pappersprodukt och uppgivenheten inför den sanningen är stor.

På stadshuset har det producerats riktlinjer och handlingsprogram för skola ,barnomsorg äldreomsorg, och fritid  i en aldrig sinande ström för att få stadsdelarnas tjänstemän och politiker att gå i takt. Malmöborna vill i dag som för 16 år sen känna sig trygga i vetskapen om att behov och åtgärd behandlas lika oavsett var man bor i staden.

Det finns mycket övrigt att önska sig i den frågan.

Jag utgår ifrån att förslaget att halvera stadsdelarna är första steget för att avskaffa dom.

Det har man gjort i stort sett över hela landet. Gör lite till!

Släpp skolan fri från stadsdelarna.

Skolan om någon behöver en förvaltning och en egen styrning.

 2011 införs en ny läroplan för grundskolan. Den får inte utsättas för 10 eller ens 5 olika tolkningar av mål och riktlinjer.

Kring det borde alla kunna vara överens.

Elisabeth Elgh (M) 


Regeringsförklaringen

-allt är med,inget är glömt.

Högtidligt i Tv soffan med snabba avbrott för att passa ugnen och hela stora höstbaket.
Så högtidligt och samtidigt så otidsaktigt med galavagnar,ridande följe,underdånighet gentemot vem?valda kvinnor och män som stående tar emot kungligheter och ändå vill jag inte ha det på något annat sätt.
Stoltheten över Fredriks klokhet och framsynthet jäser i mitt moderathjärta.

 Sällskapet i soffan gläds åt den lilla men ändå framgången för FP som nu genom Björklund blir v.statsminister.

Regeringsförklaringen var välkänd. Den har vi på olika sätt kampanjat igenom. Trodde i det längsta att pensionerna fallit ur konceptet. Vad det i realiteten står för återstår att se.
Bra,bra taburettbesättning. Carl Bildt är med sina 61 år ålderman,0ch på den höjden är han ensam. 50+ är lätträknade,flertalet mellan 35-45 ,ingen reprentant för de nya pensionärerna !!69!! och ingen under 30.
Stupstocken nästa!

Då är Malmö en prydnad. 5-7 kanske fler nyvalda KF under 30 och en del nya pensionärer- det bör bli drag under galoscherna i M gruppen.
 Sen är det ju bara urtrist att vi inte får majoritet i Malmö. Sydsvenskan har redan laddat om med ett helt uppslag kring super duper arkitekten hemannen Repalu. Det är honom malmöborna röstar på och inte en sömnig socialdemokrati så klart.

RSS 2.0