Hjorten har gjort sitt

dvs den är väl förberedd för ugnen i morgon precis som den franska potatisgratängen. Efter 2 julaftnar med hela konceptet känns det lite litet med bara 8 kring bordet på nyårsafton-men det ska gå. Det är härligt med många människor.Nu kan jag blunda och handla det jag ska ha på Maxi. Politiken går på sparlåga, det mår den bra av. 2010 valår. Sjukförsäkring,arbetslöshet,dåligt med slantar till pensionärer,sjukhussammanslagning--det finns en och annan liten fråga som väntar på käckt svar.

En patient

en journal. Självklart att vårdgivare alla kategorier ska ha tillgång till patienters olika sjukdomsförlopp,operationer,läkemedel, tandhälsa eller ohälsa,röntgenbilder,provtagningar etc. Obegripligt att detta fortfarande är på planerinsstadiet.Först 2012 har vi ett gemensamt IT system i Skåne!!! Men om man nu blir akut sjuk i Gävle? ja då kan sjukvården i Gävle inte ta sig in i systemet!!! I Köpenhamn då?? nej minsann- EU-ja ja. Men se om 5 år räknar man med att jag och du med vår E leg kan ta oss in i systemet och läsa allt som gjorts eller behöver göras med våra kroppar,se våra röntgenbilder,få info om prover etc förhoppningsvis begripligt.patientmakt-Ja så ska det vara. Har idag för andra ggn imponerats av denna IT satsning som redovisades på konferens med BTH på Järavallen. Två dagars konferens-(ca 20 personer) om vikten och värdet av dialog med skåningarna.Alltid trevligt oftast lärorikt. Om 5 år kommer vi säkert att ha merparten av konferenser som videokonferenser eller Skypekonferenser eller ny typ av telefonkonferenser utan goda middagar och luncher tror jag tralala.

Dans

mycket mer dans. Hade glömt hur härligt roligt det är att dansa. Mycket mer fest. Avverkat en toppengåsmiddag bland goa vänner som alla bjuder på sig själva. Linedans,tango,bugg tango och foxtrot gärna varje vecka. Undrar om man kan få det på remiss som förebyggande hälsovård. Har föv just haft en Fp,en C,en S och en Sd på sammanträde hemma hos oss. I BTH händer det. Inom sjukvården händer tyvärr mycket som inte ska hända. Man behöver bara besöka en väninna som inte har för vana att gnälla för att förstå att hennes upprördhet är helt befogad. Maten under all kritik-varför? Städning obefintlig-varför?Organisationen och byte mella dag/kväll och nattpersonal-obegriplig-varför?Det verkar vara ljusår mellan politikens uppfattning om vad som sker och vad som sker i verkligheten.Inte bra.

RSS 2.0