2010

Hur fort går inte tiden!! I politiken har vi nu redan klarat av ett 20-tal intervjuer med dom som känner sig manade att företräda partiet i riksdagsvalet. Spännande möten rakt igenom. Så lite vi egentligen vet om våra politiska vänner och så mycket vi tror oss veta.
Även årets kretsstämma är av klarad . Val till ny styrelse och val till det lokala kyrkofullmäktige är avklarade. Det första utan frågetecken det andra lämnade flera frågetecken efter sig. Kyrkovalen är de glömda valen minnsann. MUF är politikens glädjekälla. Fria frimodiga kloka genomtänta förslag lägger dom fram-ofta-ofta utan att få gehör.

3 rätters

Märkligt att det med tiden har blivit så märkligt att bjuda på lite mat. För inte så länge sena fixades det på några timmar I dag blir det en dag till städning och inköp + en dag för tillagning
Klart att allt går lite långsammare- eller är det lite märkvärdigare. Hjort var i alla fall inte gjort i en handvändning. Men hjälp så gott det är med vilt. Familjejakt när det är som bäst.
Grön soppa och gul efterrätt=uppskattad måltid inte minst bland dom som aldrig nästan hinner laga annat än pasta.

www.skane.se/minavardkontakter

090318

Vården på webben-hjäp vilken tillgång. Har just skrivit en insändare om möjligheter att kunna kommunicera med vårdcentraler på webben,boka och avboka tid,förnya recept,maila till doktorn i stället för att sitta i telefonkö som kan vara timslång,få svar och förklaringar på prover osv osv.Och varför skulle man inte kunna få meddelande i mobilen om väntetid för dom som sitter 10-11 timmar på akutmottagningar
Sydsvenskan vill ha mycket Malmöfrågor-sjukvård räknas inte in i det så vitt dom inte ändrat sig eftersom de ändrat en del annat i tidningen
Chansar på Skånskan

Saatans kvinna!!

Oda! saatans kvinna -vilken teaterföreställning-vilken upplevelse. Det bästa bästa jag sett på länge.
Oda 1860-1935 var norsk konstnär,uppfylld av nya radikala samhällsideer som med råge håller måttet även i dag.
"Vakna mina herrar samhället förändras och kvinnan tar sin plats. Vakna vakna mina herrar" eller   "absint absint- Ge mej ett stort glas,nej för fan ge mej hela flaskan" ODA som urfeminist ,klok,kvinnlig,fantastisk. Se den

Kvinnodagen

Den 8 mars internationella kvinnodagen. Den behövs. Skulle inte behövas.
1.6 miljonersklubben inbjöd till en spännande dag med hjärtat i centrum. Föredagen var många och alldeles utmärkta Inte minst det sista av professor Charlotte Erlandsson-Engelbrektsson som talade  över ämnet "Vad ska vi äta för att må bra" Mycket humor och många goda skratt lockade hon fram när hon talade om tallriksmodellen för kroppen och inte minst tallriksmodellen  för själen.
 Barbro Fällmans föredrag om"Kommunikation med hjärta och hjärna" vill säkert de flesta höra mer om-alldeles lysande.
Mannekänguppvisning av normalväxta kvinnor i alla åldrar gjorde inte dagen sämre även om inte allt kunde gillas av alla.
Så klokt att också lägga in lite mingel med vin och smörgås.

Vi var säkert över 1000 personer.99.9% kvinnor

Men inte en enda muslimsk kvinna, i vart fall inte klädd enlikt koden. Vi behöver 365 kvinnodagar.

Sjukvård som bäst

Malmö 090304


Vad allt kan inte våra specialistsjukhus åstadkomma Hässleholm tex bäst bäst på  att få människor som länge levt med ond höft att efter operation och några dagars inläggning uppleva världen på nytt .
 
Och nog betyder chefsskapet mycket för en bra sjukvård. Det vet man på många kliniker. Nu blir det extra spännande att följa psykiatrin som blir egen förvaltning med en chef med många nya tankar.

Just nu ringer vi från moderaternas kansli i Malmö till malmöbor för att lyssna in deras synpunkter på vad som är bra eller kunde bli bättre med malmöpoliken. Tänk om man kunde förmedla glädjen med politiken!!

RSS 2.0