Öråd

eller moderatstämma? Att väljas och bli bortvald. Undrar hur många som egentligen avstår från att kandidera bara för att inte utsättas för andras offentliga omdömen grundade på vad??Nog borde det finnas bättre sätt att kunna ta fram de bästa av de bästa.
 Har för första ggn varit ledamot i rekryteringskommitterna till riksdag och region.Nya kunskaper minnsann, men det ger mej inte anledning att göra vågen. Hur har jag kunnat bli så bra placerad på listorna i kommun och region genom åren? Hur har det pratats om mej? Gott? Ont? Ibland är  det klart bra att inte veta och lite får man stå ut med för att vara delaktig i politiken som är till övervägande del spännande,givande och intressant.
Så mycket enklare det är att gratta dom som lyckats ta sig in på listorna till riksdag och region så mycket svårare att trösta de som förlorar sina platser ofta bara på grund av slump.
Det behövs 4 års utbildning för politiskt uppdrag- konkret avläsbart och praktiskt. Kandidatvärvning ska börja i början av en mandatperiod inte i slutet. förmågan att föra ut budskap,ha medborgarkontakt,skriva,tala inför publik ska prövas kontinuerligt. Det här ska jag tänka närmare på.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0