De synskadades förening

kallade till debatt med alla politiska partier. Lugnt och sansat genomförde vi debatten utan påhopp på varandras politik men med desstu mer information om hur våra partier tog sig an denna grupps speciella problem.

Det kändes riktigt bra.

 Frågorna de ville ha svar på fick vi före debatten. Det gav oss möjlighet att borra djupare i frågorna

 En klar, mycket klar skiljelinje gick mellan Mp,S,V och Spi,M och FP när det gällde hemtjänst där vänsterblocket ville fortsätta i stort med den inriktningen som vi sett för mycket av medan vi, framför allt jag,framhöll att en av valets viktigaste frågor var den totala valfriheten över sitt liv  som äldre med behov av hemtjänst har rätt till. Nu helt möjlig genom LOV lagen om valfrihet. Vi behöver många olika utförare inom  vård och omsorg.Vänstern tycker fortfarande att kommunen vet bäst när äldre ska duscha,gå på promenad, av vem och när  hjälpen ska utföras.

RUT-avdraget, som det visade sig, var mycket viktig för föreningens medlemmar,tog vänstern avstånd ifrån medan vi lovordade den.

Helt klart ville föreningen att färdtjänsten inte skulle kopplas till Regionen. Vi moderater har än inte tagit ställning till frågan och avvaktar hur det går för Nordost och Klippan som tagit olika beslut i frågan.

Sammanfattning 2 timmar drygt gick fort-frågor att ta med bla tillgänglighet som blivit bättre, men inte bra. Och nog behöver gatuförvaltningen en egen tillgänglighetskonsult!

Sen är det fantastiskt att få vara politiker och ständigt få lära sig nya saker.

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0