Vänsterns valfrihet i äldreomsorgen

förskräcker.I lördagens Sydvenska kan man läsa att en rödgrön regering vill införa verklig valfrihet.Äldre människor själva ska ha stort inflytande över hur de vill använda sina hemtjänsttimmar.
Den valfriheten kan möjligen innebära att valet mellan gröt och välling låter sig göras. Men säker på det ska ingen vara Vi har sedan flera mandatperioder skarpt ifrågasatt äldreomsorgen i Malmö. Man har haft god tid på sig att låta äldre bestämma när de vill duscha,när de vill komma ut i friska luften,när hemtjänsten ska komma,vem som ska komma till deras hem. Mot det har man i årtionden svarat med att 10-20 olika personer har kunnat vandra ut och in i den äldres hem ofta utan någon form av legitimation eller ens namnbricka. Svårigheter att kunna kommunicera på svenska och få gehör för även det enklaste påpekandet till den kommunala hemtjänst har inte ingått i valfriheten. Möjligheten att få lagad mat i det egna hemmet är fortfarande en utopi.
Nu har LOV lagen om valfrihet införts. Den vill Malmö inte veta av. Den gillas inte av de rödgröna. Bara den vetskapen borde få ung och gammal att öppna dörren till borgerliga nya tankar inom äldreomsorgen

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0